Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، امروز در راستای بررسی نیازهای مهاجرین و پناهندگان و جذب حمایت سازمان‌های بین‌المللی از جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان چهار کشور اروپایی آلمان، دانمارک، فنلاند و ایتالیا به همراه رئیس دفتر نمایندگی اداره کل امور بشر دوستانه اتحادیه اروپا(اکو) در پاکستان و دیگر سازمان‌های بین‌المللی در اداره‌کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی از خدمات این اداره بازدید کرده و جلسه‌ای برگزار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست در خصوص نحوه حضور اتباع خارجی به خصوص افغانستانی در کشور، اسکان این اتباع، هزینه‌های لازم برای ارائه خدمات، میانگین ورود اتباع از مرزهای خراسان رضوی(روزانه هزار نفر)، اراضی لازم برای اقامت اتباع و اولویت ساخت کمپ ۱۰ هزار نفره برای آن‌ها، تخصیص بودجه سلامت و بهداشت برای آوارگان و حمایت سازمان‌های بین‌المللی از این امور بحث و گفت‌وگو شد.

رسیدگی به اتباع خارجی فقط وظیفه جمهوری اسلامی نیست

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی در حاشیه این نشست در جمع خبرنگاران اظهار کرد: موضوع ساماندهی اتباع و مهاجرانی که از مرزهای ما به کشور ورود پیدا می‌کنند در دست اقدام و بسیار مهم است، اتباع افغانستانی برای کشور ایران بسیار با اهمیت بوده و ما وظیفه انسانی و دینی خود می‌دانیم که به این عزیزان رسیدگی و کمک کنیم.

محمدتقی هاشمی با بیان اینکه روزانه شاهد حضور هزاران نفر در مرزهای خود هستیم، ادامه داد: معمولا همه افراد پذیرش می‌شوند، افرادی که موقعیت پذیرفتن آن‌ها را با توجه به امکانات و کمبودهایمان به کشور خودشان برگرداندیم و خانواده‌هایی که به ایران پناهنده شده بودند را به اجبار پذیرفتیم و اقامت دادیم.

وی افزود: باید به این افراد کمک کنیم تا خود را پیدا کنند و نگرانی‌های آن‌ها کم شود، باید بررسی کنیم که چه کمک‌هایی می‌توانیم به این افراد بکنیم و این کار حدود پنج ماه است که در خراسان رضوی شروع شده و در این پنج ماه درصد بالایی را پذیرفته و کمک کرده‌ایم، البته از آنجا که ما عضو کنوانسیون هستیم انتظار داریم تمام سازمان‌های حامی اتباع خارجی به ما کمک کنند اما تاکنون واقعا این سازمان‌ها بیش از ۴ درصد مساعدت نکرده‌اند و خود جمهوری اسلامی ایران بوده که نیاز اتباع را برطرف کرده است.

هاشمی با بیان اینکه رسیدگی به اتباع خارجی تنها وظیفه جمهوری اسلامی نیست، ادامه داد: ما نگران هستیم چراکه متاسفانه بخشی از این سازمان‌ها با نگاه سیاسی به اتباع خارجی نگاه کرده و به جمهوری اسلامی کمک نمی‌کنند؛ تلاش داریم با دعوت از آن‌ها، افراد را برای کمک رسانی و مساعدت توجیه کنیم.

مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی با بیان اینکه از مجموع اتباع خارجی و افغانستانی که به ایران می‌آیند ۹۶ درصد در مشهد ساکن می‌شوند، متذکر شد: اکنون با دو نوع مهاجرت رو به رو هستیم، اول افرادی که از مرزها وارد می‌شدند که تعداد آن‌ها ۷۲ هزار نفر است و ۹۰ درصد از این افراد از آنجا که مجرد بوده و قصد داشتند از مرز خراسان رضوی وارد شده و از مرزهای غربی خارج شوند را به کشور خودشان برگرداندیم و خانواده‌هایی که به ایران پناهنده شده بودند را پذیرفتیم، اقامت دادیم و رسیدگی و کمک می‌کنیم که افراد به کشور خودشان بازگردند.

وی با بیان اینکه به طور واقع با توجه به تحریم‌های ظالمانه آمریکا امکان کمک به عزیزان را نداریم و برای خودشان هم بهتر است به خودشان بازگردند، در خصوص نوع دوم مهاجرت به ایران ادامه داد: حدود ۸ هزار خانواده با ویزای توریستی یک ماهه به ایران آمده‌اند و حاضر به ترک ایران نیستند و در مشهد اقامت دارند؛ تخمین زده می‌شود حدود ۵۰ هزار نفر از این نوع ساکن مشهد هستند و ناخودآگاه و از روی اجبار در حال سرویس‌دهی به آن‌ها هستیم.

در ادامه رییس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران در رابطه با کمک‌های این سازمان به جمهوری اسلامی ایران با توجه به وضعیت کنونی افغانستان و مراجعات بسیاری از اتباع آن کشور به ایران اظهار کرد: کمک‌هایی پیش از این انجام و مساعدت‌هایی هم اکنون شروع شده، تماس‌هایی با دولت داریم که بتوانیم برای کسانی که تازه به مرزهای ایران وارد می‌شوند کمک‌رسانی کنیم.

ایوو فریسن با بیان اینکه به دنبال کمک‌رسانی به اتباع ساکن و مقیم ایران هم هستیم، ادامه داد: مرکز اسکانی در سیستان و بلوچستان و دو مرکز در خراسان رضوی ساخته شود و برای بهبود ساختارهای موجود تلاش می‌کنیم.

وی در رابطه با تبعیض میان کمک سازمان‌های بین‌المللی برای اتباع میان ایران و دیگر کشورها، تاکید کرد: این موضوع باید توسط نمایندگان و راه‌های ارتباطی ما به سازمان ملل متحد عنوان شود اما حقیقت این است که بیشتر کمک‌های انجام شده به افغانستان توسط پاکستان و ایران انجام شده و بیشتر بار کمک رسانی به این کشور روی دوش همین کشورهای همجوار است.

فریسن تشریح کرد: اکثر کمک‌ها به اتباع در ایران توسط دولت جمهوری اسلامی و مردم این کشور صورت می‌گیرد و کمک‌هایی که در این راستا از سازمان ملل متحد به ایران می‌رسد بسیار کم است.

گفتنی‌است؛ پیش از این هم به اذعان یکی از وزرای دولت، سازمان‌های خارجی تنها در ۵ درصد از کمک‌هایی که به اتباع خارجی در جمهوری اسلامی داده شده است، نقش دارند.

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۴

منبع: فارس

کلیدواژه: خراسان رضوی سازمان های بین المللی اتباع خارجی جمهوری اسلامی خراسان رضوی سازمان ملل سازمان ها کمک رسانی کمک هایی هزار نفر کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۸۹۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟

میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان اعلام شد.

به گزارش ایسنا، اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی بخشنامه‌ای میزان جدید جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده می‌کنند را برای اجرا به ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان‌ها ابلاغ کرد.

به موجب این بخشنامه به استناد بند (ج) ماده (۱۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی کار مبنی بر تعیین حداقل حقوق و دستمزد روزانه در سال ۱۴۰۳، میزان جریمه کارفرمایانی که از خدمات اتباع خارجی غیرمجاز و فاقد پروانه کار استفاده کنند، بابت هر روز اشتغال غیرمجاز مبلغ ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال تعیین شده که در صورت تکرار تخلف، این میزان ۲ برابر خواهد شد.

سال گذشته جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز خارجی بابت هر روز اشتغال، ۸ میلیون و ۸۴۷ هزار و ۱۴۰ ریال بود که این رقم در سال ۱۴۰۳ از سوی اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت کار ۱۱ میلیون و ۹۴۳ هزار و ۶۴۰ ریال اعلام شده و ۳۱۰ هزار تومان نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.

بر اساس ماده ۱۲۰ قانون کار، اتباع بیگانه نمی‌توانند در ایران مشغول به‌ کار شوند مگر آنکه دارای روادید ورود با حق کار مشخص بوده و مطابق قوانین و آیین‌نامه‌های مربوطه، پروانه کار دریافت کرده باشند.

مطابق با بند ج ماده ۱۱ قانون تنظیم بخشی از درآمدهای دولت، هر کارفرمایی که به صورت غیرمجاز از نیروی کار خارجی استفاده کند یا در مشاغلی به جز شغل تعیین شده در پروانه کار اقدام کند، به ۵ برابر حداقل دستمزد برای هر روز اشتغال جریمه می شود.

با توجه به مصوبه شورای عالی کار که حداقل دستمزد روزانه امسال را ۲۳۸ هزار و ۸۷۲ هزار تومان تعیین کرده است، مبلغ جریمه بابت هر روز اشتغال غیرمجاز اتباع خارجی به میزان ۵ برابر حداقل دستمزد روزانه و معادل ۱ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۳۶۴ تومان خواهد بود که در صورت خودداری کارفرمایان از پرداخت جریمه مقرر در این بند، بر اساس ماده (۱۸۱) قانون کار مصوبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام تعقیب کیفری به عمل خواهد آمد.

طبق گزارش وزارت کار از وضعیت اشتغال اتباع خارجی و بر مبنای عملکرد ۶ ماهه سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹۵ فقره پروانه کار برای نیروهای خواهان اشتغال توسط وزارت کار صادر شده و طی این مدت ۳۱۲۲ مورد پروانه کار برای افراد خارجی شاغل در کشور از طریق این وزارتخانه تمدید شده است. همچنین تعداد ۲۴ هزار و ۷۵۰ مورد بازرسی از کارگاه‌ها، ۱۹۲۷ فقره گشت مشترک شناسایی اشتغال اتباع غیرمجاز و شناسایی ۶۷۰۵ مورد کارفرمای متخلف در دستور کار وزارت کار قرار گرفته و محقق شده است.

پیش از این معاون اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آمار اشتغال اتباع خارجی در کشور را بیش از ۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرده و گفته بود: حضور اتباع خارجی در کشور صرفنظر از ابعاد امنیتی، ابعاد فرهنگی و اقتصادی هم دارد و وزارت کار به کسانی مجوز می‌دهد که حضورشان در داخل کشور قانونی و قابل شناسایی باشند.

به گزارش ایسنا، برابر قانون کار اتباع بیگانه‌ای که فاقد پروانه کار، پروانه کار موقت یا کارت کار موقت باشند، اجازه اشتغال در کشور را ندارند و در صورت اشتغال و به‌کارگیری، کارفرمای آنها متخلف و مشمول جریمه خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارفرمایان استخدام کننده افغانستانی‌ها بخوانند/ جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • جریمه میلیونی برای اشتغال اتباع خارجی غیرمجاز
  • جریمه به‌کارگیری اتباع غیر مجاز چند؟
  • جریمه به‌کارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • جریمه بکارگیری اتباع خارجی غیرمجاز اعلام شد
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • خبر مهم برای مستاجران افغانستانی
  • بازی غرب برای گرجستان: موذیانه، خطرناک و بی‌رحمانه
  • تسریع در جمع‌آوری و بازگشت اتباع خارجی غیرمجاز به کشور مبدأ
  • نخبگان و کارآفرینان خارجی جذب مرکز رشد و سرای نوآوری می‌شوند